Vége a hűtési szezonnak, a klímaáruházak  akcióznak, hogy a meglévő készletükből még néhány klímát akciós áron el tudjanak adni, elsősorban a Budapesten és környékén élő panel épületekben lakókat megcélozva.


Reméljük, tisztában van azzal, hogy általában nem a legnagyobb kedvezménnyel árusított akciós klíma lesz a legmegfelelőbb Önnek.

Lássuk, mire figyeljen oda, mielőtt klímát vásárol akciósan!

Első feladat, hogy egyeztetnie kell a ház közösképviselőjével, a szomszédokkal, esetleg meg kell néznie a lakókörzetében érvényes szabályozást arra vonatkozóan, hogy hová és milyen módon tehető a klímaberendezés kültéri egysége, van-e valami küllemre való korlátozás. Például, ha műemléképületben lakik, akkor a homlokzatra biztosan nem szereltetheti fel a klímája kültéri egységét. Természetesen azt is figyelembe kell vennie a hely kiválasztásakor, hogy ne legyen túl messze egymástól a kül- és beltéri egység, hiszen minél távolabb vannak egymástól, annál több vezeték szükséges, így növeli a költségeket.     
A következő feladat a beltéri egység elhelyezése, a technikai adottság figyelembe vétele alapján, a megfelelő komfortérzet, a helyiség méretéhez és adottságaihoz illeszkedő  klímaberendezést, majd ennek megfelelően meg kell határozni a készülék méretét és dizánját, ez sem egyszerű feladat. 

Cégünk klímakészülékek telepítésével és forgalmazásával is foglalkozik, így a nálunk megvásárolt készülékek felszerelése előtt klímaszerelő csapatunk szívesen ad tanácsot, felméri a lakása paramétereit és a legmegfelelőbb készüléket fogja ajánlani, ezzel segítve, hogy jó döntés szülessen, hiszen a készüléket akár 10-15 éven keresztül fogja használni. 

Klíma vásárlás előtt az is felmerülhet Önben, hogy inverteres vagy régi (on-off jellegű)  ki-be kapcsolható készüléket szerezzen be. Jó, ha tudja, hogy napjainkban Magyarországon már csak inverteres  vagy inverteres hőszivattyús klímát lehet forgalmazni. Ettől függetlenül felbukkanhatnak a kereskedésekben régi típusú készülékek is. 


Fontos szempont még, hogy biztos forrásból, ismert gyártó termékét vásárolja meg, hiszen a minőségi klímák, amik Magyarországon kaphatóak, legalább 3-5-6-10-év garanciát kapnak, szemben  az ismeretlen gyártó termékeivel szemben. 

A középkategóriás készülékek már minőségben, technikai felszereltségében, esztétikában és gyártói garanciában is kiemelkedőbb 5-6-10 év garanciát kapnak. Amennyiben hűtésre és fűtésre is alkalmas készüléket szeretne választani, fontos a kültéri tálca, kompresszor és karter fűtőszál.  .
 

Ha klíma akció keretén belül vásárol készüléket, akkor fontos a következőkre nagyon odafigyelni! A telepítést és a beüzemelést F-gáz vizsgával rendelkező regisztrált klímaszerelő végezheti, ha a vevő számlával, garanciafüzettel és telepítési tanúsítvánnyal rendelkezik. Ennek  megléte esetén tudja csak a garanciát érvényesíteni.  

 

Klímaszerelés.. utáni teendők, hogy a folyamatos garancia érvényben maradjon:

Az általunk forgalmazott, telepített és beüzemelt készülékek után az ügyfeleink hozzájárulásával az évenként esedékes  karbantartásról emlékeztető e-mailt küldünk.  

Garantáljuk, ha nálunk vásárol klíma készüléket - akár akciós csomagban is –   a garancia idő tartama alatt és a garancia lejárta után is, vállaljuk készülékének tisztítását, javítását, alkatrész beszerzését. 

Hívjon minket most! bizalommal.